Fem frågor till Fartun Hussein

Hej Fartun, du har just blivit rekryterad som kommunikationschef för Patwic Labs, Vad är Patwic Labs?

Patwic Labs är ett team med uppdrag att sprida programmering. Vi jobbar från Patwic’s huvudkontor och vårt aktionsområde är till att börja med syd-Sverige. Patwic Labs är en dotterorganisation till Patwic som lever inom företaget, men vi jobbar rätt så självständigt med hur vi driver vår verksamhet.

Hur kom du in i Patwic Labs?

Jag är faktiskt med och startar upp hela verksamheten. Just nu jobbar vi med att planera events, tittar på vilka projekt vi vill köra, hur vi ska jobba med kommunikation. Det är massor med saker att ta i. Vårt viktigaste jobb är att utveckla och sprida Patwic. Vi har en egen budget och vi kan starta egna projekt för att testa prylar och ny teknik.  Det bästa av det vi gör återförs till Patwic i form av kursmaterial eller nya eventidéer. Under våren ska vi organisera ett par egna event där vi bjuder in ungdomar för att testa saker tillsammans.

Vilka är med i Patwic Labs?

Än så länge är vi tre personer men vi har redan identifierat ett par personer till som vi vill bjuda in. Vi får se hur stort teamet ska bli. Just nu leds verksamheten av Ida Levison. Hon går på St Petriskolan i Malmö och pluggar andra året på Natur. Ida är the boss och den som driver på. Vi har också Alexander Simko som går första året på Natur på Katte i Lund. Alexander är technical lead. Alexander är jätteduktig och han har redan jobbat med utvecklarna i Patwic i över ett år.

Vem är du?

fh

Jag heter Fartun, är 17 år och pluggar Natur, andra året på St Petri. Jag bor i Malmö och har intresserat mig för programmering sedan åttan. Tyvärr finns ingen programmeringsundervisning i skolan så jag när jag i slutet av nian hittade Patwic så hoppade jag in på en nybörjarkurs. Nu har jag programmerat i knappt ett och ett halvt år. Det är fortfarande svårt och utmanande men när jag tittar tillbaka så inser jag att jag har lärt mig jättemycket. Som komm-ansvarig på Patwic Labs så jobbar jag med budskap och kontakt via sociala medier.  jag vill forma hur vi jobbar med jämnåriga som vill koda med oss men också med media och sponsorer.

What’s next?

Just nu jobbar vi med att få igång en helt ny kurs redan efter påsklovet. Vi kommer att hålla den i Malmö på Patwic’s huvudkontor. Vi har redan börjat med att bjuda in folk och vi räknar med att platserna kommer att fyllas rätt snabbt.

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.