Hacka Python för att rädda republiken!

Vi är mycket stolta över att berätta om vår första code story. Ett nytt Patwic koncept där man måste skriva kod för att kunna spela spelet och man måste spela spelet för att veta vilken kod man ska skriva. Premiär på STPLN under Höstlovet!

Let the games begin!

Handlingen utspelar sig 63 f Kr, i Rom, världens mest vidunderliga stad. Den antika republiken styrs av en grupp senatorer från de rika adelsfamiljerna. Berömda politiker som Caesar, Cicero och Cato drabbar samman i den romerska senaten och slåss om makten. Under ytan utvecklas en konspiration ledd av okända men mäktiga medborgare för att störta republiken och ta makten för egen del. Allt det här hände för tusentals år sedan.

För att kunna lösa det här måste du först ta några grundläggande steg i Python, ett av världens mest använda programmeringspråk. Python är ett språk som lätt att lära, och flera tusen år senare kommer man använda det på företag som Google, Dropbox och Spotify.

Vid sidan av programmering kommer vi undersöka protokoll, dvs hur medddelanden på Internet uppbyggda. Vi tittar på hur en chat-klient är skriven, och modifierar den för att skicka och ta emot meddelanden beskrivna i vårt protokoll.

Så här ska vi jobba för att lyckas med vårt projekt.

Dag 1

Data i form av Text och Siffror. Vi lär oss arbeta med variabler och funktioner i kod och interpretator.

Målet är att vi ska lära om Python statements för att lösa en serie problem med kod i Patwic’s PyBat.

Dag 2

Nu ger vi oss in i objekten och datastrukturernas värld. Vi studerar strängar och listor. Vi bekantar oss med Boolesk logik för att styra flödet i våra program.

Målet är att vi ska lära oss att styra flöden för att skapa programlogik. Vi tacklar en ny serie utmaningar i Patwic’s Pybat.

Dag 3

Nu är det dags att skriva ett helt program. Vi ska ta fram metoder för att generera information och koda upp metoder för att filtrera fram intressant innehåll. Vi kopplar in information som vårt program har nytta av.

Målet är att vi ska utveckla metoder för att lösa sammansatta problem. Vi skriver kod som hjälper oss att skapa korrekta anagram. Praktiskt då man vill fuska i alfapet och wordfeud.

Dag 4

Nu gäller det. Vi ska spela en Code Story för att Rädda republiken!

För att kunna spela spelet så måste man skriva kod. För att veta vilken kod man ska skriva så måste man spela spelet.
Code to play, play to code.

Vinnarna i spelet kommer att hyllas i tusen och tusen år!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.